Advanced Search

Show simple item record

dc.contributor.authorÇölbay, Şule
dc.contributor.authorSormaz, Ümit
dc.date.accessioned2020-01-18T21:14:07Z
dc.date.available2020-01-18T21:14:07Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationSolmaz, Ü., Çölbay, Ş. (2015). Konya'da Geçiş Dönemlerinde Yapılan Yöresel Mutfak Uygulamaları. Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisi, 4, 4, 1729 - 1736.
dc.identifier.issn2147-0146
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRrd09URXdNQT09/konya-da-gecis-donemlerinde-yapilan-yoresel-mutfak-uygulamalari
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12452/3094
dc.description.abstractYeme içme, bir milletin kültürel kodlarını içinde barındırmaktadır. Bugün yeryüzünde, sosyal, kültürel, dini ve ekonomik yönden birbirinden farklı; çeşitli coğrafi ve iklim özelliklerinde yaşayan çok sayıda topluluk bulunmaktadır. Her toplumun sayılan bu farklılıklarından dolayı çok sayıda değişik beslenme alışkanlıkları görülmektedir. Beslenme alışkanlıklarındaki bu farklılıklar tarihi süreç içerisinde önemli değişiklere sahne olmuştur. Bu tarihi süreci izlemek için geçmişten bize kalan kaynaklar enderdir. Bu çalışma, kendine has kültür ve iletişim sistemi olan Yöresel Yemek kavramının geliştirilmesi için; Konya İline ait yöresel yemek kültürünün yeniden ele alınarak gün yüzüne çıkması amacıyla Konyalı ailelerin büyüklerinden araştırmacıların yüz yüze görüşme tekniği kullanılarak elde edilen bilgilerin derlenmesiyle hazırlanmıştır.en_US
dc.description.abstractThe way of eating and drinking inholds cultural codes of a nation. There exist many societies today which live in various geographical conditions and climates, and they are all different from one another in terms of social, cultural, religious, and economical aspects. Due to the aforementioned differences of societies, it is seen that each society has many different eating habits. These differences in eating habits have held significant changes over time in history. Resources remaining from the past are very rare for us to examine this historical process. This study has been prepared by compiling the data gathered from the elderly in families in Konya using face-to-face interview methods carried out by the researchers with the aim of revealing the local cuisine culture of Konya by reconsidering it to develop the local food concept which is a unique culture and communication systemen_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKonya
dc.subjectCuisine
dc.subjectCuisine of Konya
dc.subjectCulture
dc.subjectFood culture
dc.subjectGastronomy
dc.subjectKonya
dc.subjectMutfak
dc.subjectKonya mutfağı
dc.subjectKültür
dc.subjectYemek kültürü
dc.subjectGastronomi
dc.titleKonya'da Geçiş Dönemlerinde Yapılan Yöresel Mutfak Uygulamalarıen_US
dc.title.alternativeLocal Cuisine Practices in Transition Periods in Konyaen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.authorID0000-0001-7514-1500
dc.relation.journalUluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisien_US
dc.contributor.departmentNecmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalıen_US
dc.identifier.volume4en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage1729en_US
dc.identifier.endpage1736en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US]


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record