Browsing by Author "Tontul, İsmail"
Now showing items 1-7 of 7
-
Bazı Yenilebilir Kompozit Kaplamaların Meyve Barlarının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi
Karakaş, Zeynep Feyza (Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)Atıştırmalık ürünlere sağlıklı bir alternatif olması nedeniyle meyve barlarının hem tüketicilerin hem de üreticilerin ilgisi artmıştır. Ancak meyve barlarında zamanla fiziksel, kimyasal ve duyusal değişiklikler oluşabilmektedir. ... -
Köpük Kurutma Yöntemiyle Nar Suyu Tozu Üretiminde Saponinlerin Kullanılabilirliğinin Araştırılması
Kara, Rumeysa Nur (Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)Bu çalışmada model gıda olarak seçilen nar suyunun köpük kurutulmasında saponince zengin ekstraktların kullanılabilirliği araştırılmıştır. Böylece doğrudan kurutma ile toz ürüne dönüştürülemeyen nar suyunun toz forma ... -
Kırınım Pencereli Kurutma Şartlarının Yumurta Tozlarının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Günışık, Ayşe (Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022)Bu çalışmada akışkan ürünlerin kurutulmasında hızlı, etkin ve ekonomik bir kurutma yöntemi olan kırınım pencereli kurutma yönteminin yumurta tozu üretiminde uygulanabilirliği araştırılmıştır. Bu amaçla 3 farklı yumurta ... -
Perilla Yağının Mikroenkapsülasyonunda Kırınım Pencereli Kurutma Yönteminin Uygulanabilirliğinin Araştırılması
Seçgel, Aysema (Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022)Sabit yağların mikrokapsülasyonu üzerine yapılan mevcut çalışmalar incelendiğinde genel olarak püskürterek kurutma ve dondurarak kurutma yöntemlerinin tercih edildiği görülmektedir. Yapılan tez çalışması ile yenilikçi ... -
Phenolic composition and antioxidant activity of Salvia tomentosa Miller: Effects of cultivation, harvesting year, and storage
Dinçer, Cüneyt; Tontul, İsmail; Çam, İhsan Burak; Özdemir, Kübra Sultan; Topuz, Ayhan; Şahin, Hilal Nadeem (2013)Salvia tomentosa is a common medicinal plant, and it is consumed as an herbal tea in some Mediterranean countries. It has been extensively collected from its natural habitat, and careless collection has caused the recent ... -
Physicochemical properties of Turkish green tea powder: effects of shooting period, shading, and clone
Tontul, İsmail; Topuz, Ayhan; Dinçer, Cüneyt; Torun, Mehmet; Şahin Nadeem, Hilal; Haznedar, Ayhan; Özdemir, Feramuz (2014)This study aimed to determine the physicochemical properties of the green tea powders produced from 2 different Turkish tea [Camellia sinensis (L.) O.Kuntze] clones (Derepazarı 7 and Fener) grown under different shade ... -
Yenilebilir filmlerin meyve ve tahıl barlarının fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
Eyiz, Vildan (Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)Bu çalışmada sağlıklı atıştırmalıklar olarak meyve barı ve tahıl barı üretimi gerçekleştirilmiştir. Meyve ve tahıl barları zamanla kuruyup katılaşabilmekte ve okside olabilmektedir. Bu ürünlerde meydana gelebilecek fiziksel, ...