Browsing by Author "Alkan, Şenay Burçin"
Now showing items 1-5 of 5
-
The Effect of Improper Packaging on Moisture and Fatty Acid Composition in Frozen Bluefin Tuna (Thynnus Thynnus)
Öksüz, Abdullah; Alkan, Şenay Burçin; Örs, Elif Didem (Istanbul University Press, 2023)This article investigates the effect of improper packaging and freezer burn on the moisture content and fatty acid profile of frozen bluefin tuna. Improper packaging caused serious freezer burn on the surface of a bluefin ... -
The effect of pickling on total phenolic contents and antioxidant activity of 10 vegetables
Epidemiological evidence suggests the critical role of vegetable consumption in preventing chronic degenerative diseases. Considering that pickle is a widely consumption type of vegetable in Turkish diet the objective of ... -
Morphometric analysis of cervical vertebrae with multidetector computerized tomography
Alkan, Şenay Burçin; Acar, Musa; Tolu, İsmet; Seçkin, Erdi; Soyal, Rukiye; Saricat, Seher; Yıldız, Rabia (2019)Aim: We aimed to present some morphometric values of the cervical vertebra in our study. Materials and Methods: The study was performed on 100 individuals (50 females-50 males) aged between 20 and 80 years with multidetector ... -
Sakrum’un multidedektör bilgisayarlı tomografi yöntemi ile morfometrik analizi
Acar, Musa; Alkan, Şenay Burçin; Durmaz, Mehmet Sedat; Seçkin, Erdi; Öztemel, Kübra; Sezgin, Zeynep; Akbaba, Aleyna (2018)Amaç: Antropometrik çalışmalar kimliklendirmenin cinsiyet tespiti aşamasında önemli bilgiler sunmaktadır. Multidedektör bilgisayarlı tomografi (MDBT) yöntemi vücut oluşumlarının hızlı ve yüksek çözünürlük ile ince kesitlerinin ... -
Yaşam Boyu Sağlıklı Ve Dengeli Beslenme İçin Balık Tüketiminin Önemi
Balık, yaşamın her döneminde sağlığın korunması ve gelişmesine katkıda bulunan bir besindir. İyi kalitede protein, uzun zincirli çoklu doymamış n-3 yağ asitleri (n-3 LCPUFA), D vitamini, iyot gibi besin öğelerini içermesi ...