Browsing by Author "Cankurtaran Kömürcü, Tekmile"
Now showing items 1-2 of 2
-
Çimlendirilmiş Bazı İlkel Buğdayların Fonksiyonel Özellikleri ile Erişte ve Ekmek Üretiminde Kullanılabilirliklerinin Araştırılması
Cankurtaran Kömürcü, Tekmile (Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)Bu çalışmanın ilk aşamasında, modern (Esperia) ve ilkel (einkorn ve emmer) buğdaylar 1-7 gün (17 oC, %80 rutubet) süreyle çimlendirilerek, çimlenmenin bu buğdayların besinsel ve fonksiyonel özellikleri üzerindeki etkisi ... -
Utilization of germinated ancient wheat (Emmer and Einkorn) flours to improve functional and nutritional properties of bread
Cankurtaran Kömürcü, Tekmile; Bilgiçli, Nermin (Elsevier, 2023)Germinated and untreated ancient (Einkorn and Emmer) and modern (Esperia) wheat flours (0, 5, 10, 15 and 20%) were used in bread dough to improve functional and nutritional properties of bread according to (3 x 2 x 5) x 2 ...