Kitap / Bildiri / Sunum Koleksiyonu
Recent Submissions
-
Gastronomide Alternatif Yaklaşımlar
(NEÜ Yayınları, 2021)Gastronomide Alternatif Yaklaşımlar kitabı geçmişte günümüze gastronomide alanında yaşanmış gelişmeler, yükselen eğilimler ve gastronominin turizm alanı içerisindeki faaliyetlerini temel alan konuları barındırmaktadır. -
Global & Emerging Trends in Tourism
(NEÜ Yayınları, 2021)Prepared with an interdisciplinary approach in the field of tourism, the book focuses on current issues in tourism. The book, prepared by experts in the field, includes topics such as Tourism Destination Management, Digital ... -
Uluslararası Turizmde Yükselen Eğilimler Kongresi Özet Bildiri Kitabı
(NEÜ Yayınları, 2021)Son dönemde dünyanın birçok bölgesinde meydana gelen değişimler, olumlu ve olumsuz yönleri ile turizm hareketlerini kolaylıkla yönlendirmektedir. Covid-19 Salgını bu durumun son örneklerinin başında gelmekte ve halen ... -
Konya Mutfak Kültürü
(NEÜ Yayınları, 2018)Konya yemek kültürü hem Selçuklu saraylarının, Mevlevi adetlerinin hem de Osmanlı mutfak kültürürün etkisi ile şekillenmiştir. Konya mutfağı Türkiye genelinde tanınan ve beğenilen önemli mutfaklardan biridir. OIdukça geniş ... -
Yöresel Çorba Tarifleri
(NEÜ Yayınları, 2018)Yöresel ürünler ve lezzetlere dönüşün popüler olduğu günümüz mutfak trendinde kitle iletişim araçları ve internet kullanıcılarının yöresel yemekleri çeşitlendirmek veya geliştirmek amacıyla özünü bozması veya yemeklere ... -
Yemek Kültürüne Yolculukta Biz De Varız
(NEÜ Yayınları, 2021)Bu amaçla kitapta 61 Ülkeden (Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Bosna-Hersek, Burkina Faso, Burundi, Cezayir, Cibuti, Çad, Çin, Demokratik Kongo, Endonezya, Etiyopya, Fas, Fildişi Sahili, Filipinler, ... -
Dondurma ve Sorbe
(NEÜ Yayınları, 2021)Dondurma, Almancada “Speisseis”, Fransızcada “Glace”, İngilizcede “Ice cream” olarak adlandırılmaktadır. Süt, şeker ve meyve bileşenlerinden meydana gelen bir karışımın, yumurta veya salep gibi kıvam vericilerle ...