Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Bilgiçli, Nermin" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Utilization of germinated ancient wheat (Emmer and Einkorn) flours to improve functional and nutritional properties of bread
    (Elsevier, 2023) Cankurtaran Kömürcü, Tekmile; Bilgiçli, Nermin
    Germinated and untreated ancient (Einkorn and Emmer) and modern (Esperia) wheat flours (0, 5, 10, 15 and 20%) were used in bread dough to improve functional and nutritional properties of bread according to (3 x 2 x 5) x 2 factorial design. Utilization of wheat varieties in the germinated form increased the ash, total dietary fiber (TDF), total yellow pigment (TYP), total phenolic content (TPC), antioxidant activities, Ca, Fe and Mg content of bread, and also the most increments in those values (except TYP) were observed in Emmer flour usage. Germinated wheat flour decreased the mean phytic acid contents of bread samples from 313.32 mg/100 g to 291.81 mg/100 g compared to untreated wheat flour. The use of ancient wheat flour (einkorn and emmer) gave lower bread volume compared to modern bread wheat flour. The use of germinated wheat flour decreased the crust and crumb L* values of the breads but increased the a* and b* values. As a result, increasing ratios of germinated ancient wheat flour increased the functional component and nutritional value of the bread, and at the same time, its usage at low ratio contributed positively to the technological quality of the bread.

| Necmettin Erbakan Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Yaka Mahallesi, Yeni Meram Caddesi, Kasım Halife Sokak, No: 11/1 42090 - Meram, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez ayarları
  • Gizlilik politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri bildirim Gönder