Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Bilir, Zihni" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Turizmde Yeni Bir Değer Olarak Gastronomi Müzeleri: Adana İli İçin Bir Öneri
    (Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022) Bilir, Zihni; Şapcılar, Mustafa Cüneyt
    Bu araştırmanın temel amacı, Adana ilinde gastronomi müzesi önerisine yönelik turizm paydaşlarının algı düzeylerinin ölçülmesidir. Araştırmanın alt amaçları ise Adana iline yönelik gastronomi müzesi tasarlanması, Adana ilinin gastronomi potansiyelinin güçlü yönlerinin belirlenmesi ve gastronomisinin tanınırlığına katkı sağlanmasıdır. Araştırmada veri toplama aracı olarak anket formu ve yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Anketler yerel halktan 459 katılımcıya, yarı yapılandırılmış görüşme formu ise turizm paydaşlarından 15 katılımcıya uygulanmıştır. Elde edilen birincil veriler nicel araştırma için paket programı kullanılarak analiz edilmiştir. Mann-Whitney U analizi, Kruskal Wallis-H testi ve frekans analizi ile veriler analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda yerel halktan elde edilen verilere göre Adana ilinde düzenlenen gastronomi festivallerine katılım sağlayanlar ile katılım sağlamayanlar arasında gastronomi müzesi önerisine yönelik anlamlı farklılıklar tespit edilmiştir. Yerel halkın genel itibari ile Adana ili için önerilen gastronomi müzesine yönelik olumlu bir bakış açısı sergilediği tespit edilmiştir. Araştırmada, elde edilen nitel veriler ise içerik analizi kullanılarak analiz edilmiştir. Nitel araştırma sonuçlarına göre turizm paydaşlarının gastronomi müzesine yönelik olumlu algıları olduğu saptanmıştır. Ayrıca elde edilen nitel veriler ve ikincil kaynaklar sonucunda SWOT analizi uygulanmıştır. SWOT analizi sonuçlarına göre Adana ilinin gastronomi potansiyeli ve sahip olduğu değerler ile gastronomi müzesi önerisine yönelik güçlü yönleri ve fırsatları bu öneriyi destekler nitelikte olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen verilere göre gastronomi müzesinin Adana ilinde Tepebağ bölgesinde tarihi bir konakta yer alması gerektiği ve içeriğinde sadece durağan eserler değil aynı zamanda tadım etkinlikleri, yemek kursları gibi aktivitelerin yer alması gerektiği önerilerine ulaşılmıştır.

| Necmettin Erbakan Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Yaka Mahallesi, Yeni Meram Caddesi, Kasım Halife Sokak, No: 11/1 42090 - Meram, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez ayarları
  • Gizlilik politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri bildirim Gönder