Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Cevik, Asuman" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Improvement of Structural and Nutritional Quality of Gluten Free Pasta
    (Taylor & Francis Inc, 2023) Ertas, Nilgun; Aslan, Mine; Cevik, Asuman
    In this study, three different ingredients (lentil flour (LF), egg white powder (EWP) and whey powder (WP)) and three different additives (Hydroxypropyl methylcellulose (HPMC), xanthan gum (XG) and transglutaminase enzyme (TG)) were added in glutenfree pasta and their effects on different properties have been investigated. WP addition provided a positive effect on water uptake and volume increase, while EWP addition displayed a significant effect on cooking loss and firmness (p < .05). XG additive was improved all cooking quality and firmness properties of gluten-free pasta. The SEM images were illustrated that the gluten-free pasta fortified with EWP had smoother than other samples. Also, HPMC and XG additive as structure regulation was found important for gluten-free pasta with LF and WP, whereas TG additive was determined for gluten-free pasta with EWP. Gluten-free pasta enriched with WP was desirably found in terms of overall acceptability by panelists.

| Necmettin Erbakan Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Yaka Mahallesi, Yeni Meram Caddesi, Kasım Halife Sokak, No: 11/1 42090 - Meram, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez ayarları
  • Gizlilik politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri bildirim Gönder