Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Danton, Ombeline" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Essential oil composition of some Origanum species
    (Agrimedia Gmbh, 2017) Danton, Ombeline; Ozcan, Mehmet Musa; Figueredo, Gilles; Chalard, Pierre; Dogu, Suleyman; Uslu, Nurhan; Chalchat, Jean Claude
    Chemical compositions of O.majorana, O. onites and O. saccatum oils were determined by GC and GC-MS. The yields of the essential oils were 0.276%, 0.395% and 0.261% v/w, respectively. The most abundant compounds of O.majorana, O. onites and O.saccatum oils were a-terpinene, p-cymene, gamma-terpinene and carvacrol. The highest carvacrol (10.920%) and linalool (10.271%) were found in O. onites oil. in addition, while myrcene is found as 10.471% and 4.817% in O. majorana and O. onites oils, respectively. Myrcene was determined as 0.662% in O.saccatum. The key component of Oregano species tested is p-cymene. The contents of p-cymene in O.majorana, O. onites and O. soccatum oils were determined as 33.416%, 17.417% and 73.143%, respectively. Also, gamma-terpinene contents of oil samples ranged from 17.798% (O. saccatum) to 29.932% (O. majorana).

| Necmettin Erbakan Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Yaka Mahallesi, Yeni Meram Caddesi, Kasım Halife Sokak, No: 11/1 42090 - Meram, Konya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez ayarları
  • Gizlilik politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri bildirim Gönder