Kitap / Bildiri / Sunum Koleksiyonu

Güncel Gönderiler

Listeleniyor 1 - 6 / 6
    Turizm Araştırmaları: Alternatif Yaklaşımlar
    (NEÜ Yayınları, 2021) Editörler: Zafer Kavacık, Saadet; Uslu, Sinan; Aras, Sercan; Güleç, Fatma Esra; Zafer Kavacık, Saadet; Uslu, Sinan; Aras, Sercan; Güleç, Fatma Esra
    Turizm Araştırmaları Alternatif Yaklaşımlar isimli kitapta Turizm sektörüne katkıda bulunabilecek 12 adet makale bir araya getirilmiştir. İçerisinde farklı konular ele alınmış olup birçok yazarımız bu çalışmaya katkı sağlamıştır. Turizm Araştırmaları Alternatif Yaklaşımlar derleme kitap olarak okuyuculara sunulmuştur.
    Pazarlama ve Turizm: Alternatif Konular
    (NEÜ Yayınları, 2021) Editörler: Zafer Kavacık, Saadet; Yetiş, Zekeriya; Yılmaz, Mustafa; Zafer Kavacık, Saadet; Yetiş, Zekeriya; Yılmaz, Mustafa
    Pazarlama ve alternatif konular isimli kitapta son 20 yılda gelişen turizmde sürdürülebilirlik çerçevesinde dünya ve Türkiye turizmin deki yeri ve önemi ortaya konulması amaçlanmıştır. Kavramsal olarak geliştirilen bu çalışma da veriler içerik analizi yöntemlerinden biri olan doküman analizi veri toplama tekniği kullanılarak, elde edilmiştir.
    Ekonomik Kalkınma ve Turizm
    (NEÜ Yayınları, 2021) Editöler: Bayrakcı, Selman; Yetiş, Zekeriya; Güleç, Selim; Bayrakcı, Selman; Yetiş, Zekeriya; Güleç, Selim
    Bu kitap turizmin etkilerini ve ülkerin kalkınmasındaki rollerini incelemektedir. Alanında uzman araştırmacılar tarafından hazırlanan kitap içerisinde Turizmin Bölgesel Kalkınmaya etkisi, Bölgesel Kalkınma ve Turizm İlişkisi, Etnik Turizm ve Kırsal Kalkınma, Kırsal Kalkınme ve Turizm İlişkisi, Turizm Politikaları, Ekonomik Büyüme ve Turizm İlişkisi, Küreselleşme ve Turizm gibi konular yer almaktadır.
    Global & Emerging Trends in Tourism
    (NEÜ Yayınları, 2021) Editöler: Bayrakcı, Selman; Aras, Sercan; Yetimoğlu, Seda; Bayrakcı, Selman; Aras, Sercan; Yetimoğlu, Seda
    Prepared with an interdisciplinary approach in the field of tourism, the book focuses on current issues in tourism. The book, prepared by experts in the field, includes topics such as Tourism Destination Management, Digital Marketing in Rural Tourism, Halal Tourism, Women Entrepreneurship and Tourism, Hospitality, MICE Tourism, Covid-19 Process in Tourism. We hope that the book prepared in this context will contribute to Turkish tourism with theoretical and practical scientific studies in the field of tourism. In addition, we would like to thank the authors of the chapters, who had a great share in the emergence of the book with their devoted work, and the employees of NEU Publishing House for their hard work.
    Uluslararası Turizmde Yükselen Eğilimler Kongresi Özet Bildiri Kitabı
    (NEÜ Yayınları, 2021) Editörler: Kaya, Alper; Yılmaz, Mustafa; Zafer Kavacık, Saadet; Uslu, Sinan; Yetiş, Zekeriya; Zafer Kavacık, Saadet; Uslu, Sinan; Yetiş, Zekeriya; Kaya, Alper; Yılmaz, Mustafa
    Son dönemde dünyanın birçok bölgesinde meydana gelen değişimler, olumlu ve olumsuz yönleri ile turizm hareketlerini kolaylıkla yönlendirmektedir. Covid-19 Salgını bu durumun son örneklerinin başında gelmekte ve halen sonuçları tam olarak bilinememektedir. Yeni normal olarak ifade edilen dünya düzeninde turizm işletmeleri yönetimi, turizm pazarlaması, turizm yatırımları, turizm faaliyetine yönelik işbirliği olanakları, turistik tüketici eğilimleri, turizm eğitimi, turizm planlaması ve politikaları alanlarında gelişmeler ve değişimlerin ortaya çıkması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu muhtemel değişimler ve gelişmeler, mevcut alan araştırmalarına ek olarak yeni yaklaşımların, teorilerin ve incelemelerin geliştirilmesini gerekli kılmaktadır. Giderek artan rekabet ortamında, turizm sektöründeki uygulamaların da yapılan araştırma çalışmaları ile uyumlaştırılması ve geliştirilmesi önemli bir süreçtir. Bu bağlamda, 30 Eylül - 02 Ekim 2021 tarihleri arasında, Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde, Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, tarihi ve kültürel değerleri ve gelişmiş alt ve üst yapı donanımlarıyla öne çıkan, kadim şehrimiz Konya’da “Uluslararası Turizmde Yükselen Eğilimler Kongresi ” isimli Uluslararası bir kongre gerçekleşmiştir. Bu kongrenin, turizm endüstrisine yönelik yeni pazarlama, organizasyon, işbirlikleri, gelişen ve dönüşen teknolojik yaklaşımlar, farklılaşan tüketici eğilimleri ve yeni oluşumların tartışılacağı bir bilimsel platform olmuştur. Bu kongreye ait özet bildirilerin yer aldığı kitab açık erişim olarak sunulmuştur.
  • Öğe
    Tourism Experiences Through Hidden Cultural Heritage Stories (TOURİBOOST)
    (NEÜ Yayınları, 2021) Editör: Çınar, Kevser; Çınar, Kevser
    Cultural heritage helps us explore and understand what life was like for people through the ages. Their societies, settlements, crafts and entertainment, their agriculture, trade, their health and their warfare. This book (and ibooks through the QR codes inside the book) created as an output of a Project funded by the Erasmus+ Programme of the European Union in order to bring some of the fascinating cultural heritage stories to light. Throughout the book you will explore the stories of past landscapes and environments, urban planning and architecture, trade and migration, power and identity, and religion and daily life practices that are preserved across Turkey and Europe.