İşletmelerde Kurumsal Dönüşüm Odaklı Proseslerde Yalınlaştırma ve Verimlilik Artırma Projesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu çalışmada kobi tarzında üretim yapan bir yay firmasının kurumsallaşma çalışmaları ele alınmıştır. Kurumsallaşmaya dair önemli olan aşamalar teknik konuları ve uygulama faaliyetleriyle birlikte verilmiştir. Çalışmadan anlaşılacağı üzere kurumsallaşma sadece teknik konuların işlenmesi değil, çalışan inisiyatiflerini ve dış gözlemcileri de önemseyerek işlerin özgün bir biçimde yapılmasını sağlayan çalışmaların tümünü kapsamaktadır.
In this study, the institutionalization studies of a spring producing company which is SME style are discussed. The important stages of institutionalization are given together with their technical issues and implementation activities. As it can be understood from the study, institutionalization includes not only the processing of technical issues, but also all of the studies that ensure that the work is done in an original way by giving importance to employee initiatives and external observers.

Traceability, Corporate identity, Corporate culture, Process, Swot analysis, İzlenebilirlik, Kurumsal kimlik, Kurumsal kültür, Proses, Swot analizi

Şaka, M. (2022). İşletmelerde kurumsal dönüşüm odaklı proseslerde yalınlaştırma ve verimlilik artırma projesi. (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi). Necmettin Erbakan Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı, Konya.