Karamanoğulları Beyliği (2 Cilt)

Küçük Resim Yok

NEÜ Yayınları

info:eu-repo/semantics/restrictedAccess

Karamanoğlu beyliğin tarihi ile ilgili çalışmalarını ele almak, yeni araştırmalar sonucu Karamanoğulları hakkında elde edilen yeni bilgi, bulgu ve belgeleri inceleyenleri bir araya getirmek düşüncesiyle düzenlenen sempozyum; Uluslararası Orta Anadolu ve Akdeniz Beylikleri Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti sempozyumlarının ikincisidir. Birinci Sempozyumda Eşrefoğulları Beyliği ele alınmıştır. Bu sempozyumda da Karamanoğulları mercek altına alınarak bu alanda çalışan yurt içinde ve yurt dışından katılan bilim adamlarının yaklaşık altmış beş bildirisi tartışılmıştır. Sempozyum Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nin ev sahipliğinde; Türk Tarih Kurumu, Necmettin Erbakan Üniversitesi ile İslam Tarihçileri Derneği tarafından düzenlenmiştir.

Kitap

Orta Anadolu ve Akdeniz Beylikleri Tarihi Kültürü ve Medeniyeti Sempozyumu II - Karamanoğulları Beyliği

Şeker, M., Mercan, M., Kaya, Y., Uncu, C. (Ed.). (2016). Karamanoğulları Beyliği. (1.Baskı). Konya: NEÜ Yayınları.