Elektromanyetik ve mekanik açıdan radar anteni malzemelerinin optimizasyonu

Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Double Ridge Horn (DRH) Antenleri Ultra High Frequecy (UHF) L ve S bandında çalışan DRH antenleri bir çok radar uygulamasında kullanılmaktadır. Bu kapsamda DRH antenlerinin alüminyum, bakır ve çelik malzemelerinin elektromanyetik ve mekanik analizleri gerçekleştirilmiştir. Elektromanyetik açıdan DRH antenlerinin belirli frekanslardaki ışıma örüntüsü ve bant boyunca geri dönüş kaybı (S11) parametresi analiz edilmiştir. Mekanik açıdan DRH antenlerine yapısal ve modal analizler gerçekleştirilmiştir.
Double Ridge Horn (DRH) Antennas Ultra High Frequecy (UHF) DRH antennas operating in L and S bands are used in many radar applications. In this context, electromagnetic and mechanical analyzes of aluminum, copper and steel materials of DRH antennas were carried out. From the electromagnetic point of view, the radiation pattern at certain frequencies and the return loss (S11) along the band parameter of DRH antennas were analyzed. Structural and modal analyzes were performed on the DRH antennas from a mechanical point of view.

Anten, Elektromanyetik Analiz, Modal Analiz, Radar, Yapısal Analiz, Antenna, Electromagnetic Analysis, Modal Analysis, Radar, Structural Analysis, DRH

Konya, A. (2022). Elektromanyetik ve mekanik açıdan radar anteni malzemelerinin optimizasyonu. Necmettin Erbakan Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Makine Mühendisliği Anabilim Dalı, Konya.