Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu çalışmada, titanyum katkılanmış altın nanotopakların yapısal özellikleri incelenmektedir. Nötr ve anyonik titanyum katkılı altın nanotopakların potansiyel enerji yüzey taraması coalescence kick programı ile B3LYP/Lanl2DZ teorisi vasıtasıyla yapılmıştır. En kararlı yapının doğru minimum olup olmadığını test edebilmek için frekans hesabı yapılmıştır. Potansiyel enerji yüzeyi taramasında CK programı kullanılmıştır. Tüm diger hesaplamalar için Gaussian09 yazılımı kullanılmıştır.
In this study, structural properties of titanium doped gold clusters are investigated. The potential energy surface screening of neutral and anionic titanium doped gold clusters was performed by means of the B3LYP / Lanl2DZ theory with the coalescence kick program. The frequency calculation was performed in order to test whether the most stable structure is the correct minimum. CK program was used for potential energy surface screening. Gaussian09 software was used for all other calculations.

Altın, DFT, Nanotopak, Potansiyel enerji yüzeyi, Titanyum, Gold, Titanium, Potential energy surface, Golden clusters

Özturan, F. P. (2018). Titanyum katkılanmış altın nano topakların yapısal özelliklerinin teorik yöntemlerle incelenmesi. (Yayınlanmamış yüksek lisans tezi) Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Nanobilim ve Nanomühendislik Anabilim Dalı, Konya.