Browsing by Author "Öksüz, Abdullah"
Now showing items 1-4 of 4
-
The Effect of Improper Packaging on Moisture and Fatty Acid Composition in Frozen Bluefin Tuna (Thynnus Thynnus)
Öksüz, Abdullah; Alkan, Şenay Burçin; Örs, Elif Didem (Istanbul University Press, 2023)This article investigates the effect of improper packaging and freezer burn on the moisture content and fatty acid profile of frozen bluefin tuna. Improper packaging caused serious freezer burn on the surface of a bluefin ... -
Farklı keten tür ve çeşitlerinin besin bileşenleri, yağ asitleri ve mineral içeriklerinin karşılaştırılması
Farklı keten çeşitlerinin ve türlerinin protein, yağ, yağ asitleri ve mineral içerikleri karşılaştırıldı. Yabani keten türünün, Sarı 85 ve Vera çeşidinden daha az yağ içerdiği belirlenmiştir. Kültür çeşidi olan Sarı 85 ve ... -
Tuz ile Balığın Buluşması: Tuzlu Balık
Tuz insanlık tarihi boyunca önemli bir yere sahip olmuştur. Özellikle bakteriyel bozulmalara karşı koruyucu olarak kullanılan geleneksel bir engelleyicidir. Ayrıca lezzet vermenin yanı sıra besinleri saklamada da sıkça ... -
Yaşam Boyu Sağlıklı Ve Dengeli Beslenme İçin Balık Tüketiminin Önemi
Balık, yaşamın her döneminde sağlığın korunması ve gelişmesine katkıda bulunan bir besindir. İyi kalitede protein, uzun zincirli çoklu doymamış n-3 yağ asitleri (n-3 LCPUFA), D vitamini, iyot gibi besin öğelerini içermesi ...