Dekortikasyon ameliyatlarında aprotinin kullanımı

1994

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Kliniği'nde dekortikasyon ameliyatı yapılan 40 hasta per ve postoperatif değerlendirmeye tabi tutulmuş olup, 20 hastaya aprotinin uygulanmış olup, postoperatif drenlerden olan kanama miktarı karşılaştırılması yapılmıştır. Aprotinin uygulanan grupta ortalama drenaj miktarı 210 ± 142 cc, kontrol grubunda ise 562.5 ± 230 cc. bulunmuştur (p < 0.05). Sonuçların istatistiksel açıdan anlamlı olduğu, aprotinin kullanımının homolog kan transfüzyonunu azalttığı ve komplikasyonlardan koruduğu vurgulanmıştır.

Aprotinin, Aprotinin, Hemostaz, Hemostasis

Sunam, G. S. (2002). Dekortikasyon ameliyatlarında aprotinin kullanımı. (Yayınlanmamış tıpta uzmanlık tezi) Necmettin Erbakan Üniversitesi, Meram Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı, Konya.

Koleksiyon