Medine’de sosyal hayat - Dört halife dönemi

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Feyza Betül Köse’nin Medine’de Sosyal Hayat adlı kitabı yazarın aynı zamanda doktora tez çalışmasıdır. Eserin ön kapağında Medine şehrinden minyatürler yer alırken arka kapağında alanında ilk çalışma olma özelliği taşıyan eserin içeriği hakkında bilgiler verilmektedir. Eser, okuyucuyu kitaba hazırlayan “Medine’nin Bulunduğu Coğrafya ve Araplar” başlığıyla giriş yapmaktadır. Çalışma, beş bölümden oluşmaktadır ve bu bölümlerin her birinde Asrı saadet dönemi Medine’sinin bir yönü incelenmektedir. Birinci bölümünde Medine’nin; fiziki, ikinci bölümünde demografik, üçüncü bölümünde sosyal, dördüncü bölümünde idari, beşinci ve son bölümünde ise iktisadi yapısı ele alınmaktadır. Yazar eserini kaleme alırken klasik İslam tarihi ve Hadis kaynaklarını temel almış, ayrıca konuyla ilgili çağdaş çalışmaları da inceleyerek titiz bir çalışma ortaya koymuştur. Bu çalışmamızda Feyza Betül Köse'nin kaleme aldığı "Medine’de Sosyal Hayat -Dört Halife Dönemi-" başlıklı eserin incelemesi yapılacaktır.

Kitap İncelemesi

Medine’de Sosyal Hayat, Dört Halife Dönemi, Kitap Kritiği, Kitap İnceleme, Book Review, Social Life in Medina, The Period of the Four Caliphs

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Kapar, M. A. (2019). Medine’de Sosyal Hayat -Dört Halife Dönemi. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi. 47, 47, 483-491.

Koleksiyon