Yazarlar

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Türkiye’de son dört yıl içerisinde öğretim vermeye başlayan Arapça İlahiyat programında Türkçe ilahiyat programlarında olduğu gibi Siyer ve İslam Tarihi dersi bulunmaktadır. Bu dersler birinci ve ikinci sınıfta her iki dönemde de zorunlu olarak yürütülmektedir. Tebliğimizde Türkiye’de Arapça ilahiyat programında yürütülen Siyer ve İslam tarihi dersi öğretimindeki bazı problemler üzerinde durularak bu konudaki öğrenci beklentileri üzerine değerlendirmelerde bulunulacaktır. Problemlerin tespit edilmesinde ve değerlendirmeler yapılabilmesi için Necmettin Erbakan Üniversitesi Arapça ilahiyat Programında okumak da olan öğrencilere bir anket yapılarak bu programın içerinde Siyer ve İslam Tarihi dersinin mevcut durumunu betimlenmeye çalışılmıştır.
There have been Siyar and İslamic Hictory courses in Arabic theology program like in Turkish theology pragram in Turkey for the last four years. These courses are compulsory in both the first and second semesters. Our paper emphasis on some problems in education of siyar and islamic history courses in the Arabic theology program. and Islamic history lesson. At the same time there will be assessed on students’ expectations in this regard. Also There will be evaluated on problems and students’ expectations by making a questionnaire to the students who are studying in the Arabic theology program in Necmettin Erbakan University.

Makale

Siyer, İslam Tarihi, Arapça, İlahiyat Fakültesi, Siyar, Islamic History, Arabic, Theology Faculty

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Dadan, A. (2018). Türkiye’de Arapça ilahiyat programında yürütülen Siyer ve İslâm Tarihi dersi öğretimindeki bazı problemler ve öğrenci beklentileri üzerine değerlendirmeler. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 46, 46, 95-106.

Koleksiyon