Necmettin Erbakan Üniversitesi

İslamî ilimler manzûmesi içinde yer alan ilmî disiplinlerin ikinci kaynağı sünnettir. Bu nedenle sünnet verilerinin (hadislerin) sıhhatli bir şekilde nakledilmesi ve muhtevası olan metnin doğru anlaşılması önemlidir. Muhakkik İslam alimleri asırlar boyunca bunun üzerinde durmuş, önemine işaret etmişlerdir. Zira sünnetin sıhhatli bir şekilde nakledilip doğru anlaşılması, dayanağı sünnet ve/veya hadis olan mevzuların hükmünü tespit etme bakımından zarûriyet arz eder. Bu zorunluluğu gören Abdulhayy el-Leknevî sünnet verilerinin sağlıklı bir şekilde aktarılmasının ve doğru anlaşılmasının gereği ve yöntemi hakkında doyurucu bilgiler veren bir çalışmaya imza atmıştır.

Makale (Kitap Tanıtımı)

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Samar, M. (2016). Abdulhay el-Leknevî, el-Ecvibetü’l-fâziletü li’l-es’ileti’l-aşarati’lkâmileti, Daru’l-beşâir, Beyrut 2005, 301 sayfa (Kitap Tanıtımı). Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 41, 41, 186-192.

Koleksiyon