Küçük Resim Yok

1990

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi üroloji Anabilim Dalına, 1989- 1990 tarihleri arasında müracaat eden ve Vezikoüreteral Reflü düşünülen 11 hasta araştırma kapsamına alındı. Bu hastalardan 6 sı bayan (54,54%), 5 i erkek (45,45%) idi. Yaşları 18 ay ile 35 yıl arasında olup yaş ortalaması 11,2 idi-Tesbit edilen reflüler Uluslararası Reflü Çalışma Komitesi'nin öngördüğü şekilde derecelen dirildi. Hastalara rutin olarak İntravenöz Ürografi, Ultrasonograf i, Direkt Voiding Sistoüretrograf i ve Radyonüklid Sistografi uygulandı.Bulgular gözden geçirilerek elde edilen sonuçlar literatür sonuçları ile karşılaştırıldı. Sonuç olarak Vezikoüreteral Reflü teşhisinde üriner Sistem Ultrasonograf isi ve Rad yonüklid Sistograf inin hassas ve güvenilir metod lar olduğu belirlendi.

Radyonüklid görüntüleme, Radionuclide imaging, Teşhis-ayırıcı, Diagnosis-differential, Ultrasonograf, Ultrasonography

Öztürk, A. (1990). Vezikoüreteral reflü teşhisinde ultrasonografi ve radyonüklid sistografinin değeri. (Yayınlanmamış tıpta uzmanlık tezi) Necmettin Erbakan Üniversitesi, Meram Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Üroloji Anabilim Dalı, Konya.

Koleksiyon