Necmettin Erbakan Üniversitesi

Fikir adamı Fazlur Rahman 1919 yılında Pakistan’da dünyaya gelen, seçkin bir aydındır.1942 yılında Pencap Üniversitesini bitiren yazar, doktora çalışmasını Oxford Üniversitesinde tamamladıktan sonra Mc-Gill Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Müellif 1969 yılında Chicago Üniversitesinde “İslam Düşüncesi Profesörü” olarak göreve başlamış 26 Temmuz 1988’de ölümüne kadar bu görevini sürdürmüştür. Dr.Rahman’ın Pakistan’da görevli bulundu u sırada İslam hakkında yazmış olduğu makaleler, eserin büyük ölçüde ana malzemesini oluşturmaktadır.

Makale (Kitap Tanıtımı)

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Kahriman, E. (2018). Prof. Dr. Fazlur Rahman, İslam, çev. Mehmet Dağ - Mehmet Aydın, Ankara Okulu Yayınları, Ankara 2016 (Kitap Tanıtımı). Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 46, 46, 265-270.

Koleksiyon