Ortaöğretim öğrencilerinde dini sosyalleşme: Yalova örneği

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

Bireylerin doğdukları andan ölümlerine kadar süren sosyalleşme süreci, ilk başta aile içinde başlar ve daha sonra okul ve arkadaş çevresi gibi diğer sosyal çevrelerde devam eder. Bu süreç, yaşın ilerlemesi ve yaşamın içindeki sosyal çevrelerin gelişmesiyle birlikte bireylerin sosyal etkileşimlerinde farklılıklar ve değişiklikler ortaya çıkar. Bu çalışma, özellikle öğrencilerin sosyalleşme sürecini ayrıntılı bir şekilde incelemekte olup, sosyalleşme sürecini etkileyen faktörlere odaklanmaktadır. Özellikle ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin dini açıdan sosyalleşme süreci ele alınmış ve detaylı bir şekilde incelenmiştir.
The socialization process of individuals, which lasts from the moment they are born until their death, first begins within the family and then continues in other social environments such as school and circle of friends. In this process, differences and changes occur in the social interactions of individuals with advancing age and the development of social environments in life. This study examines the socialization process of students in detail and focuses on the factors affecting the socialization process. Especially the religious socialization process of secondary school students has been discussed and examined in detail.

Dini Sosyalleşme, Ergenlik Dönemi, Sosyalleşme, Religious Socialization, Adolescence Period, Socialization

Bedir, M. (2024). Ortaöğretim öğrencilerinde dini sosyalleşme: Yalova örneği. (Yayımlanmamış yüksek lisans tezi). Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı, Konya.