Kutsal imgelerin seramik sanatına yansıması

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

"Kutsal İmgelerin Seramik Sanatına Yansıması" başlıklı tez çalışması dört bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın konusu, seramik yüzeylerde kutsal imgelerin farklı uygulama teknikleri kullanılarak yansımaları ve bu bağlamda eserler üreten sanatçıları ele alarak incelenmesi olmuştur. Birinci bölümde; tanımlara yer verilmiş, seramiğin tanımı, nereden geldiği, plastik sanatlarda kutsal imgelerin yansımaları ele alınmıştır. İkinci bölümde; seramik sanatında kutsal imge örneklerine yer verilmiştir. Tema açısından analiz edilmesi amaçlanmıştır. Üçüncü bölümde; Kutsal, Kutsalın etimolojik kelime kökeni, Kutsal İmge ve Mitoloji ele alınmıştır. Dördüncü Bölümde; Mitolojik figürler göz önünde bulundurularak seramik yüzeylerde kişisel eser çalışmaları uygulanmıştır.
"The thesis titled “Reflection of Sacred Images on Ceramic Art” consists of four chapters. The subject of the study is the reflections of sacred images on ceramic surfaces using different application techniques and the artists who produce works in this context. In the first chapter; definitions are given, the definition of ceramics, where it comes from, the reflections of sacred images in plastic arts are discussed. In the second part; examples of sacred images in ceramic art are included. It is aimed to analyze them in terms of theme. In the third chapter; Holy, the etymological word origin of the Holy, Sacred Image and Mythology are discussed. In the fourth part; personal artworks were applied on ceramic surfaces by considering mythological figures.

Kutsal İmge, Kutsal, Mitoloji, Seramik, Sacred Image, Sacred, Mythology, Ceramics

Tek, F. N. (2024). Kutsal imgelerin seramik sanatına yansıması. (Yayımlanmamış yüksek lisans tezi). Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Anabilim Dalı, Konya.