Modüler uzaylar ve modüler uzaylar üzerinde topolojiler

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

Tezimiz dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde metrik uzaylar ve modüler metrik ile ilgili genel bilgi verilerek matematikteki tarihsel gelişimi verilmiştir. İkinci bölümde metrik, metrik uzay, metrik uzayda yakınsaklık, metrik uzayda yuvarlar gibi temel tanımlar verilmiş. Üçüncü bölümde modüler ve modüler uzaylar tanıtılarak bazı önemli teoremler incelenmiştir. Dördüncü bölümde ise metrik yakınsaklık ve metrik topolojisi ile modüler yakınsaklık ve modüler topoloji araştırılmıştır.
Our thesis consists of four chapters. In the first chapter, general information about metric spaces and modular metric is given and its historical development in mathematics is given. In the second chapter, basic definitions such as metric, metric space, convergence in metric space, rounds in metric space are given. In the third section, modular and modular spaces are introduced and some important theorems are analyzed. In the fourth section, metric convergence and metric topology, modular convergence and modular topology are investigated.

Metrik Uzay, Metrik Yakınsama, Modüler Metrik, Modüler Yakınsama, Topolojik Uzay, Metric Space, Metric Convergence, Modular Metric, Modular Convergence, Topological Space

Haşimoğlu, F. (2023). Modüler uzaylar ve modüler uzaylar üzerinde topolojiler. (Yayımlanmamış yüksek lisans tezi). Necmettin Erbakan Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı, Konya.