Harmonik horadam sayıları ve uygulamaları

Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu tezde, ilk olarak harmonik Horadam sayıları tanımlanmıştır. Daha sonra, fark operatör yöntemi kullanılarak harmonik Horadam sayılarını içeren toplam formülleri elde edilmiştir. Ayrıca, elemanları harmonik Horadam sayıları olan circulant matrisler tanımlanmış ve bu matrislerin Euclidean, spektral, satır(sütun) normları elde edilmiştir.
In this thesis, firstly the harmonic Horadam numbers are defined. Afterwards, sum formulas including harmonic Horadam numbers are obtained by using the difference operator method. In addition, circulant matrices with harmonic Horadam numbers are defined and Euclidean, spectral, row (column) norms of these matrices are obtained.

Circulant Matrisler, Euclidean Norm, Fark Operatörü, Harmonik Sayılar, Horadam Sayıları, Satır(sütun) Norm, Spektral Norm, Circulant Matrices, Euclidean Norm, Difference Operatör, Harmonic Numbers, Horadam Numbers, Row(column) Norm, Spectral Norm

Tamer, Z. (2023). Harmonik horadam sayıları ve uygulamaları. (Yayımlanmamış yüksek lisans tezi). Necmettin Erbakan Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Matematik Anabilim Dalı, Konya.