Batı Avrupa ve Kuzey Avrupa ülkelerinde ekoturizm trendleri

Turizm sektöründe ekoturizm ile ilgili sunulan ürünler ve faaliyetler ziyaretçiler için popüler bir turizm olgusudur. Bu çalışmanın amacı doğal alanları odağına alan ekoturizme dair trendlerin incelenmesidir. Çalışmanın alanını sahip olduğu doğal güzellikler ile potansiyeli oldukça yüksek karakteristik özellikler taşıyan Batı Avrupa ve Kuzey Avrupa Ülkeleri oluşturmaktadır. Çalışmanın yönteminde betimsel nitelik taşıyan bu araştırmada, tarama modeli kullanılmıştır. Elde edilen veriler ışığında, Batı Avrupa ve Kuzey Avrupa Ülkelerinin ekoturizm potansiyeli değerlendirilmiş, analizler yapılmış ve ilgili ülkelerde ekoturizm faaliyetlerindeki trendler açıklanmıştır.
The products and activities offered in the tourism sector related to ecotourism are a popular tourism phenomenon for visitors. The aim of this study is to examine the trends in ecotourism, which focuses on natural areas. The field of the study consists of Western Europe and Northern European Countries, which have high potential and characteristic features with their natural beauties. In this research, which has a descriptive nature in the method of the study, the scanning model was used. In the light of the data obtained, the ecotourism potential of Western European and Northern European Countries was evaluated, analyzes were made and the trends in ecotourism activities in the relevant countries were explained.

Ekoturizm Aktiviteleri, Ekoturizm Trendleri, Batı Avrupa, Kuzey Avrupa, Ecotourism Activities, Ecotourism Trends, Western Europe, Northern Europe

Kiraz, F. (2022). Batı Avrupa ve Kuzey Avrupa ülkelerinde ekoturizm trendleri. (Yayımlanmamış yüksek lisans tezi). Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ekoturizm Rehberliği Anabilim Dalı, Konya.