Câhiliyye Döneminde Araplar: Cahiliyye Şiirine Göre İslam Öncesi Arap Toplumu ve Kur'ân'ın Getirdiği Değişim Harun Öğmüş, İz Yayıncılık, İstanbul, 2013, 373 sayfa (Kitap Tanıtımı)

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Yazarın konuyla ilgili ikinci kitabı olan ve “Câhiliyye Döneminde Araplar (Câhiliyye Şiirine Göre İslam Öncesi Arap Toplumu ve Kur'ân'ın Getirdiği Değişim)” adıyla yayımlanan bu eser câhiliyye şiiri ile Kur'ân'ın nâzil olduğu ortamı tespit etmek ve Kur'ân-ı Kerim'in bu ortamda meydana gtirdiği değişime ışık tutmak amacı ile kaleme alınmıştır. Eser, 2014 yılında, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından verilen “Akdeniz İlâhiyat Araştırmaları Ödülülleri” kapsamında mansiyon almaya değer görülmüştür.

Makale (Kitap Tanıtımı)

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Sayğın, S. (2016). Câhiliyye döneminde Araplar: Cahiliyye şiirine göre İslam öncesi Arap toplumu ve Kur'ân'ın getirdiği değişim (Kitap tanıtımı). Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 41, 41, 193-198.

Koleksiyon