Analogies used in providing basic behaviors in violin education

In this research, analogies used by violin educators in order toprovide basic behaviors in violin education are identified. As there aremany abstract concepts in violin education, verbal examples given byeducator to transform abstract concepts into perceptible ideas in studentare important. For this reason, analogy method referred frequently ineducational sciences in materializing abstract concepts is used also inviolin education.In the research, analogies used by violin educators at the beginningstages are identified. Overemphasized by educators, they are oriented topositioning of right and left hand according to violin, and body’s being ina natural state suitable for violin. Despite the fact that violin educationis an applied training, educators’ embodying verbal explanations makethe proper practice easier. For this reason, in violin education supportingverbal explanation with analogies in embodying abstract knowledgecontribute to education’s being more permanent and faster.According to the results of the research, analogies used by violineducators for providing basic behaviors are oriented to make body’snatural posture adapt to the instrument according to the technique of it.In addition to this, it is seen that violin educators use way more analogiesoriented to bow holding.The research is descriptive and evaluates the situation. Qualitativeresearch method is used in the research.
Keman eğitimi her ne kadar uygulamalı bir eğitim olsa da soyutkavramların fazlaca olması sebebi ile soyut kavramların öğrencide somutbir düşünceye dönüşmesi için öğretmenin vereceği sözsel anlatımönemlidir.Bu sebeple eğitim bilimlerinde soyut kavramlarınsomutlaştırılmasında sıkça başvurulan analoji yöntemi bilinçli ya dabilinçsiz olarak keman eğitimcileri tarafından da sıkça kullanılmaktadır.Bu araştırmada, keman eğitimcilerinin keman öğretimininbaşlangıç aşamasında önemle üzerinde durdukları konuların başındagelen vücudun kemana uygun doğal bir pozisyonda olmasına ve sağ el vesol elin kemana göre konumlandırılmasına yönelik kullandıklarıanalojiler tespit edilmiştir. Keman eğitimi her ne kadar uygulamalı bireğitim olsa da keman eğitimcilerinin somutlaştırıcı sözsel açıklamalarıuygulamanın doğru yapılmasını daha da kolaylaştırmaktadır. Bu sebeplekeman eğitiminde soyut bilgilerin somutlaştırılmasında sözsel anlatımınanalojilerle desteklenmesi öğretimimin daha kalıcı ve hızlı olmasına katkısağlayacaktır.Araştırmanın sonuçlarına göre, keman eğitimcilerinin temeldavranışların kazandırılmasında kullandıkları analojilerin daha çokvücudun doğal durumunun çalgının tekniğine uygun olarak çalgıyaadapte edilmesine yönelik olduğudur. Araştırma sonuçlarında kemandatemel davranışların kazandırılmasında kullanılan analojilerin, doğalduruş, kaman tutuşu, sağ elin yaya konumlanması ve sol elin kemanakonumlanmasına yönelik olduğu tespit edilmiştir. Özellikle kemaneğitimcilerinin yay tutuşuna yönelik sözsel anlatımlarında kullandıklarıanalojilerin diğer temel davranışlara yönelik verdikleri analojikörneklerlerden daha fazla olduğu görülmektedir. Araştırma durum tespitine yönelik betimsel bir araştırmadır.Araştırmada nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır.

Violin education, Analogy, Basic behaviors, Violin technique, Keman eğitimi, Analoji, Temel davranışlar, Keman tekniği

Turkish Studies (Elektronik)

Kurtaslan, Z., Kara, M. (2018). Analogies used in providing basic behaviors in violin education. Turkish Studies (Elektronik), 13,19, 1249-1260.