Bu çalışmanın amacı sosyal hizmet uzmanlarının iş yerindeki güç/güçsüzlüklerini Miley ve diğerlerinin (2016)sınıflandırmasında olduğu gibi kişisel, kişilerarası ve sosyo-politik olmak üzere üç düzeyde ele almaktır. Bu üç düzeyidaha iyi açıklayabilmek adına düzeyler altında konu başlıklarına yer verilmiştir. İş yerindeki kişisel düzeydeki güçler,mesleği isteyerek seçme, başka bir kuruma geçme isteği, sosyal hizmet mesleğini bırakma isteği, doğrudan sosyal hizmetuygulaması yapma, alan deneyimine uygun çalışma konularını kapsamaktadır. İş yerindeki kişilerarası düzeydeki güçler,meslektaşlarından destek ve öneri alma, kurumdaki tüm meslek elemanlarının ortak bir amaca sahip olması, amiryönlendirmesi, üstler ile yaşanan sorunları çözüme kavuşturma, yönetimin tutumu, yönetim ile ilişkiler konularınıkapsamaktadır. İş yerindeki sosyo-politik güçler, kadro durumu, işin yapılma şekli konusunda müracaatçılardan veüstlerden gelen baskı, çalışma yoğunluğu, görüşme sayısı, vaka sayısı, çalışma ortamı, otonomi, ilerleme imkânı konularıkapsamaktadır.
The aim of this study is to examine the power/weakness of social workers in the workplace at three levels: personal,interpersonal and socio-political as in the classification of Miley et al. (2016). In order to better explain these three levels,topics are included under the levels. The powers at the personal level in the workplace include the willingness to choosethe profession, the desire to move to another institution, the desire to quit the social work profession, direct social workpractice, work in accordance with the field experience. The powers at the interpersonal level the workplace includegetting support and suggestions from colleagues, having a common purpose of all professional staff in the institution,supervisor, solving problems experienced with superiors, the attitude of management, the relations withmanagement. The powers at the socio-political level in the workplace include precarious work, pressure from theapplicants and superiors, intensity of work, number of interviews, number of cases, working environment, autonomy,possibility of progress.

Halkla İlişkiler, İktisat, İşletme, İşletme Finans, Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm, Tarih, Güç, Güçlendirme, Kişisel, Kişilerarası, Sosyo-politik, Power, Empowerment, Personal, Interpersonal, Socio-political

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi

Kırlıoğlu, M. (2019). Güçlendirmenin Özü “Güç”: Sosyal Hizmet Uzmanlarının İş Yerindeki Güçleri/Güçsüzlükleri. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi, 22, 2, 646-662.