Kur'âniyyûn temsilcileri ve bibliyografyaları üzerine bir çalışma

Kur'âniyyûn, hadîsin hücciyetini tamamen reddeden veya hadîsleriçin gereken önemi vermeyen kimselere verilen addır. Bu kimseler, itikâd ve amel için sadece Kur’ân’ı yeterli görmektedirler. Bu makalede söz konusu ekolün bazı ileri gelenleri ve kaynakları tanıtılmaktadır. Bu çalışmada 8 Şia mezhebine mensup Kur'âniyyûn ve 16 Ehl-i Sünnet’e mensup Kur'âniyyûn’lardan seçilerek faaliyetleri ve eserleri ile birlikte tanıtılmaktadır. Daha sonra ise Kur'âniyyûn ile ilgili 18 kitap, 22 makale ve 9 tez çalışması bilgisi verilmektedir.
Quraniyyun (Quranism) is a name given to the ones who do not accept the hadiths as evidence and who do not give essential importance to hadiths. Those people accept only the Quran as evidence in theological and practical issues. In this article, some pioneers and sources of such ecole are introduced. Furthermore, in this work, 8 Shii Quraniyyun and 16 Quraniyyun from Ahli Sunnah are introduced with their works and activities. Moreover, information about 18 books, 22 articles, and 9 thesis which are related to Quraniyyun is given

Makale

Şia, Sünnî, Kur’âniyyûn, Şahsiyetler, Akımlar, Shia, Sunni, Quraniyyun, Quranism, Islamist Currents

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Moghaddam, Z.A., Nabavi, S.M. (2020). çev. Mehmet Beşir Ergin, Kur'âniyyûn temsilcileri ve bibliyografyaları üzerine bir çalışması. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 50, 50, 228-241.