Çevirisini yapmaya çalıştığımız bu makale Angelika Neuwrith tarafından hazırlanılmış olup “Qur'an and History – a Disputed Relationship. Some Reflections on Qur'anic History and History in the Qur'an” (Journal of Qur'anic Studies, Edinburgh University Press, 2003/1, s. 1-18) adıyla neşredilmiştir. Orijinal metinde dipnotlar (notes) makalenin sonunda yer almaktadır. Fakat inceleme ve okumayı kolaylaştırmak amacıyla Türkçe çeviride bunları ilgili sayfaların altına yerleştirmeyi uygun gördük. Makalenin çevrisinde yer alan “Hz.” ifadesi okuyucu hassasiyeti gözetilerek tarafımızca eklenmiş olup kaynak metinde yer almamaktadır.

Makale

Tarih, Kuran Kıssaları, Kuran Dili, Quran Language, Quran Stories, History

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Neuwirth, A. (2020). Tartışmalı bir ilişki biçimi olarak Kur’ân ve tarih: Kur’ân tarihi ve Kur’ân’da tarih üzerine bazı tespitler. (Çev: Z. Demir, M. Palancı). Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 49, 49, 327-350.