Namık Kemal'de İslami İnanç Telakkisi

1985

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Daha önce yaptığımız bir araştırmada, Nâmık Kemâl'in varlık meselesi ve Allah telâkkisini nasıl ele aldığı üzerinde durmuş; O'nun çeşitli eserlerinden hareketle, Allah'ın güzel isimleri demek olan Esmâü'l-Hüsna'ya veya Esma-yı Hüsna'ya ne şekilde yer verdiğini tesbit etmiş­tik. Bu makalemizde de, şairimizin İslami inanç telâkkisini; Allah'ın Kemâl Sıfatları, Allah'ın Cemâl Sıfatları ve Allah'ın Celâl Sıfatları ana baş­lıkları altında, gene eserlerinden yola çıkarak tesbite ve tahlife çalışa­cağız.

Makale

Nâmık Kemâl, İslami İnanç Telakkisi, Allah'ın Sıfatları, The Conception of Islamic Faith, Allah's Attributes

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Göçgün, Ö. (1985). Nâmık Kemâl’in İslâmî inanç telâkkisi. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 1, 1, 37-49.