Me‘âni’l-Kur’ân literatürü

1994

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Meani'I-Kur'an ve l'rab'ül-Kur'an kitapları arasında yaptığımız 'karşılaştırmada, Meani'l-Kur'anların ilk Lüğavi Tefsirler olduğunu, bütün Kur'an ilimlerini içine alan; nahiv, i'rab ve şiire hatta badiyede yaşayan arabın arı diline kadar baş vuran ve yerine göre. Rivayet Tefsiri, Hadisi Şerif ve sahabe kavillerine ayeti kerimelerin esbabı nüzüllerine, ğarib ve müşkil gibi konularına da kısmen yer veren ve bütün Kur'an ilimlerinin nüvelerini taşıyan ilk tefsirler olduklarını belirlemiştik.

Makale

Meani'I-Kur'an, Meani'I-Quran, Narrated Commentary, Hadith Sharif, Rivayet Tefsiri, Hadisi Şerif

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Kayapınar, D. A. (1994). Me‘âni’l-Kur’ân literatürü. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 5, 5, 119-152.