1990

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Ahlak, insanlığın var oluşuyla birlikte var ola gelen, en eski insani ve felsefi bir problemdir. Hatta diyebiliriz ki, ilk insan ve ilk peygamber Hz. Adem'e gönderilen ilahi emirlerle başlamak üzere. ahlak prensipleri daima var ola gelmiştir. Ayrıca şunu da hemen ilave edelim ki, ilahi dinlerin en önemli yanlarından birisini de. getirdikleri ahlak esasları teşkil etmektedir. Aynı şekilde, ilahi olmayan dinlerde de ahlak esaslarının gerek yazılı, gerekse sözlü olarak nesilden nesile intikal ettiği görülmektedir.

Makale

Ahlak, Morality, İnsan ve Felsefe, Human and Philosophy, Hazreti Adem, Hazrat Adam, Moral Principles of Divine Religions, İlahi Dinlerin Ahlak Esasları

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Erdem, H. (1990). Dinî ahlâk ve ilâhî dinlerden Yahudilik, Hıristiyanlık ve Müslümanlık’daki bazı ahlâkî meselelere mukayeseli bir yaklaşım. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 3, 3, 225-254.