Ma'ruf er-Rusafi'nin Arap dili ve edebiyatıyla ilgili eserleri

1986

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Ma'ruf b. Abdulğanî er-Rusafi, çağında Irak ve Arapların büyük şairidir. O, Şiiriyle Arap milletinin elem ve emellerini dile getirmiş, bütün sevinç ve kederleriyle hayatı tasvir etmiştir. 1877 yılında Osmanlıların idaresindeki Bağdad'da doğmuş, 16 Mart 1945 cuma sabahı yine Bağdad'da ölmüştür. Hayatı boyunca çok tatlı ve mükemmel şiirler yazmıştır. Er-Rusafi, mükemmel şiir yazmakla meşhur oluşunun ve çağdaş Arap şairlerinin bıraktıkları divanların en büyüğü sayılan divanının yanında çeşitli konulardaki telif ve incelemeleriyle de tanınmıştır.
معروف الرصافي شاعر العراق و العرب الكبير، نفتی بشعره آلام الأمة العربية العربية و آمالها، وصور الحياة بكل أفرادها و اثر احياء ولد في بغداد أيام الحكم العثماني و ظل يغرد أعذب الشعر و امتنها حتى مات فيها صباح السادس عشر من آذار سنة ١٩٤٥م . عرف الرصافي بمؤلفاته و بحوثه في مختلف الموضوعات الى جانب شهرته بالشعر الرصيف و بديوانه الذي يعد من أضخم ما تركه شعراء العرب المعاصرين

Makale

Ma'ruf b. Abdulğanî er-Rusafi, Arap Dili ve Edebiyatı, معروف الرصافي, اللغة العربية وآدابها, Arabic Language and Literature

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Uzun, T. (Çev.). (1986). Ma'ruf er-Rusafi'nin Arap dili ve edebiyatıyla ilgili eserleri. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2, 2, 291-298.