Ömer Faruk Akpınar, Rivayet Asrında İllet - Bezzâr Örneği - Ankara: Türkiye Diyanet Vakfı, 2020 (Kitap Tanıtımı)

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Yapılan çalışmada Dr. Ömer Faruk Akpınar tarafından kaleme alınan Rivayet Asrında İllet -Bezzâr Örneği- isimli eserin değerlendirmesi hedeflenmiştir. Eserin ele alınış sebebi, çalışmada yürütülen yöntem ve eserin hadis ilmine katkısı irdelenmiştir.
In the study, Dr. It is aimed to evaluate the work named Illet -Bezzâr Example- in the Age of Rumor, written by Ömer Faruk Akpınar. The reason for handling the work, the method carried out in the study and the contribution of the work to the science of hadith were examined.

Makale

Hadis, İllet, İlelü’l-hadîs, Bezzâr, Hadith, Malady, Ilelu'l-Hadith, Bazzar

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Tekdamar, Ç. (2022). Ömer Faruk Akpınar, Rivayet Asrında İllet - Bezzâr Örneği-Ankara: Türkiye Diyanet Vakfı, 2020 (Kitap Tanıtımı). Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 52, 1, 76-80.