Konya Gevale Kalesi 2016 yılı kazısında bulunan ok uçları

Bu çalışmada, Prof. Dr. Ahmet ÇAYCI başkanlığında 2016 yılında Konya Gevale Kelesi kazısında ortaya çıkarılan ok uçları kataloglanarak tanımlanmıştır. Ok uçları fotoğraf, çizim ve ölçüleri ile belgelenerek değerlendirilmiştir. Kazı alanı içerisinde dağınık bir alanda bulunan ok uçları formlarına göre örneklendirilmiştir. Çalışmanın amacı, kalenin Ortaçağ boyunca buluntu veren ok uçlarının çeşitlerinin, tiplerinin ortaya çıkarılması ve Orta Çağ ok uçları üzerinde çalışan araştırmacıların kullanabileceği örneklere katkıda bulunmaktır.
In this study, arrowheads have been presented in cataloguing which were uncovered in Gevale Castle excavations directed by Prof.Dr. Ahmet ÇAYCI in 2016. Arrowheads have been documented with photograph, drawing and measures. All over the excavation area arrowheads have been exemplify according to their forms. The aim of the study is to contribute to the patterns of the arrowheads that reveal the finds throughout the Middle Ages, to reveal their types, and to the examples that can be used by researchers working on the medieval arrowheads.

Konya, Gevela Kalesi, Ok Ucu Tipolojisi, Castle of Gevale, Typology of Arrowhead

Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi

Aygör, E. (2018). Konya Gevale Kalesi 2016 yılı kazısında bulunan ok uçları. Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi, 0, 62, 283-306.