2018 Yılında gerçekleştirilen cami konulu iki akademik faaliyet üzerine

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Bugünlerde konunun hangi yönlerine özellikle odaklanıldığını, nasıl bir anlatım yolu takip edildiğini pek net tanımlayamam ama şundan kesinlikle eminim ki; bir zamanlar İmam-Hatip liselerinde öğrenim gören pek çok öğrencinin muttali olduğu en önemli bilgilerden biri, Müslümanın hayatında caminin konumunun olması gerektiği yerde durmadığıydı. Bu konu açıldığında Hz. Peygamber’in hayatında mescidin hayatın merkezinde yer aldığı, pek çok önemli kararın orada alındığı, onun hayatındaki pek çok kritik anın yine orada yaşandığı üzerinde ısrarla durulurdu. Detaylarıyla öğrencilere anlatılırdı ki; ilk müminler sadece günde beş kez namaz kılmak için biraraya gelmemişti mescidde, orada kıyılan nikâhlar vardı, başkomutan vasfıyla savaşa dair detaylar orada görüşülmüştü. Peygamber mescidi hapishane de olmuştu, hazine de, okul da. Bu minvaldeki bilgi çoğu kez Peygamber uygulamasının ne yazık ki korunamadığı, yaşanan çağda korunamadığı vb. bir dizi ifadeyle son bulurdu.

Makale

Cami, Mosque

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Şenat, F. A. (2019). 2018 Yılında gerçekleştirilen cami konulu iki akademik faaliyet üzerine. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi. 47, 47, 473-481.