İslam kaynaklarına göre yahudilerin Allah’ın oğlu olarak niteledikleri Üzeyir ile ilgili bazı meseleler

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Bu çalışmada, Kur’an-ı Kerim’e göre Yahudilerin Allah’ın oğlu olarak niteledikleri Üzeyir ile ilgili bazı sorunlara değinilecektir. Konu ağırlıklı olarak İslam kaynaklarındaki verilere dayanarak incelenecektir. Üzeyir’in Allah’ın insanlara gönderdiği bir peygamber olup olmadığı, ölümünden yüzyıl sonra diriltilenin o olup olmadığı üzerinde de durulacaktır. Ayrıca bu makalede Yahudiler ve Hristiyanların peygamberlerinin ölümünden sonra onların konumlarını değiştirmek suretiyle yani onları Allah’ın oğulları görerek hak dini tevhit ilkesinden nasıl sapıtarak bozduklarına değinilecektir.
In this study, some problems related to Uzayr, which the Jews described as the son of God in the Qur'an, will be addressed. The subject will be examined mainly based on the evidence in Islamic sources. It will be emphasized whether Üzeyir is a prophet sent by God to humans or whether he is the one raised a century after his death. It will also be mentioned in this article that by changing their position after the death of the prophets of the Jews and Christians, that is by seeing the sons of Allah, they perverted the truth of religion from the principle of monotheism.

Makale

Üzeyir, Ezra, Kur’an, Tahrif, Nübüvvetin Tahrifi, Uzayr, Azra, Qur’an, Falsification, Falsification of Prophecy

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Özarslan, S. (2020). İslam Kaynaklarına Göre Yahudilerin Allah’ın Oğlu Olarak Niteledikleri Üzeyir ile İlgili Meseleler, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 49, 49, 13-31.